ריצוף וחיפוי

loading 02.06.2021

ריצוף וחיפוי

הריצוף בדירה, אלמנט חשוב במראה הדירה, אך כמות הליקויים רבה. בביצוע בדק בית בדירה יש לאתר את הליקויים ע"י בדיקות וצורת הבדיקות כפי שדורש התקנים.

כאשר יש ליקוי בריצוף והבדיקה לא בוצעה בצורה תקנית ובצורה שהתקן דורש, בסופו של יום הדוח ייפול ולא יהיה קביל. בזמן ביצוע בדק בית, חשוב שיהיה בדירה את הכלים הדרושים לביצוע בדק בית בצורה הכי מקצועית והכי אמינה שעומדת בדרישות התקן.

בליקויי שמוכרים לכלום זה פגיעות באריח, בזמן ביצוע בדק בית, ואם לא מסמנים את הפגיעות באריח לאחר שיצרנו את התנאים הדרושים לביצוע בדק בית ומציאת הפגיעות באריח (עוצמת אור, מרחק מהאריח…), אך יש ליקויים נוספים שללא ידע וללא כלים נכונים לא ניתן למצוא את הליקויים ולא ניתן להצביע הליקוי.

בזמן בדק בית לאיתור ליקויים בריצוף יש לאתר קפיצות בין אריחים, סטיות מקומיות ושיפועים הריצוף הדירה על ידי כלים כפי שהתקן דורש.

התקן דורש גם בדיקות לחיפוי קירות, כמו בריצוף, מציאת פגיעות באריחים, קפיצות בין אריחים וסטיות מהמישוריות והאנכיות.

יש בודקים שמבצעים בזמן ביצוע בדק בית בדיקה ע"י הקשה באריחים, ו"מוצאים" ליקויים כמו אריחים חלולים ו/או מנותקים. בדיקה זאת אינה בדיקה תקנית, ואינה עומדת בדרישות התקן. בודק שמבצע בדק בית ועושה בדיקת הקשה, דבר זה צריך להדליק נורה אדומה לגבי המקצועיות שלו.

דבר נוסף שגורם להרבה ויכוחים בין הדיירים לבין הקבלן ואפילו בין הבודקים בינם לבין עצמם, הוא כמות אריחים רזרביים שהקבלן צריך להשאיר לדייר. יש בודקים שדורשים להשאיר לפחות 2%, זה נכון לתקן הישן, כיום התקן לאחר התיקון של התקן שנדרש להשאיר כמות מספיקה לתיקונים בתקופת הבדק ולא מתייחסת לכמות.

שתפו חברים ברשתות חברתיות:

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הוסף ביקורת

loading